Fangsten
Her er resultatet av dykket i det forrige bildet mitt.
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger423
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_142538} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (8)
Hans-Gunnar H.

Kanon;)....hehe...
Får legge til at i forrige bilde ble det siste best.....
Bare og nyte resulatene her......
MVH Hans-Gunnar
Bent O.

Hei Thomas, veldig bra fanget!! PÅ min skjerm kan det se ut som om det er en del støy i bildet, men ellers likte jeg bildet godt. Har et håp om å få til noe lignende, da vi har masse hegre her nede på Sørlandet.

Mvh Bent
Anne-Lise B.

Kjempebra Thomas,dette var stilig.Kan være enig med BO. at der er litt støy men det er vel p.g.a utsnittet? jeg synes det er et bra resultat etter en lang dag på jakt:-)Likte også første bilde i denne serien. fortset sånn det er gøy å se resultatene dine.

Mvh Mamma
Geir Helge S.

Der satt den Thomas. Bra! Men det er alltid mer å gå på, så det er bare å jobbe videre...Du har sikkert merket deg at det kan være vanskelig å eksponere riktig med hegrer i søkeren. I dette bildet har hegren utbrente/nær utbrente partier på hodet, mens øyet er tilnærmet helt sort. Det viser hvor vanskelig det kan være selv i overskyet vær med bløtt lys (det var overskyet går jeg ut fra...). Alt i alt ditt beste hegrebilde, men jeg ser frem til enda flere forbedringer.
Mvh Geir
Thomas B.

Takk for kommentarene.

Jeg var litt usikker på om jeg skulle legge ut dette bildet, da den tekniske kvaliteten ikke er helt på topp. Det er et veldig kraftig utsnitt(1/16 av originalen, tilsvarer ca 1700 mm) og det var håndholdt med dårlig lukkertid.

Jeg er enig i at det er litt mye støy, men det er fordi det er så kraftig utsnitt. Jeg skal jobbe videre med hegra, og håper på å komme nærmere innpå den iløpet av de neste ukene.

Eksponeringen skal jeg også jobbe med, selv om det ikke er lett. Jeg følte at dette ble bra, helt til jeg fikk det opp i stort på skjermen. Jeg har tidligere slitt med at den blir undereksponert og mister detaljer i de mørke områdene. Jeg får bare prøve videre.

Mvh
Thomas
Svein B.

Heisann Thomas, ser du har kommet hegra inn på livet, og resultatene du viser er slett ikke verst. Men noen ting kan du, etter min mening, tenke litt på når du skal fortsette med hegra, og det er plassering av kamuflasjen, med tanke på å komme ned på nivå med hegra (og andre mindre motiv som skulle dukke opp), og da også å få en bakgrunn som blir mer kledelig i bildet. Se an stedene du vurderer hele tiden, er det mulighet for å plassere seg lavt, får du lys fra god vinkel i lang tid framover etter at du setter deg, er det en bakgrunn som kan gi den effekt du er ute etter etc. Tenk også på avstanden hele tiden, og hvordan du tror hegra vil bevege seg rundt deg og fiskeplassen. Med sansene åpne for slike ting vil du gjerne se at hegra bruker mye samme taktikk og bevegelsesmønster hver gang den kommer, lander ofte på samme sted, og går visse strekker før den slår seg til ro og jakter mest intenst på enkelte steder. Det er veldig lærerikt å jobbe med hegra, for den er en art som gir deg mulighet til å prøve og feile litt, og når du først lærer den å kjenne så er mye av koden knekt.

Lykke til videre, det blir spennende å følge med.

Mvh
Svein B
Thomas B.

Takk for kommentaren.

De tipsene skal jeg huske nå når jeg skal ut og se etter ny plass. Jeg skal ut idag og lete etter en plass å sette opp et semi-permanent telt ved et vann. Kommer til å ha tipsene dine i bakhodet når jeg leiter etter plass. Samtidig som hegra er et veldig interessant dyr, så ser jeg på dettektet som en trening i kamuflasjebruk. Både når det gjelder å finne plass, kamuflere riktig, og oppføre meg riktig i kamuflasjen. Der er hegra grei som trening for senere prosjekter.

Mvh
Thomas
Bård Lauris H.

Jeg er bare missunlig har ikke kommet så langt med Hegra... men har funnet et område hvor de hekker(desverre litt langt å kjøre) så kan vel få noen muligheter etterhvert... får se...
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu