Trane 1
Har vært ved Hornborgasjön i helga. Slet litt med å få til noen bilder ut over det vanlige artsportrettet. Alle tilbakemeldinger vil hjelpe til neste tur tilbake:-)
Bildet inngår i albumet Hornborgasjön -
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger511
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_185648} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (12)
Erlend K.
Uvanlig bilde, så dette i seg selv er meget bra. Savner litt mer skarphet på øynene, da disse tiltrekker seg mye oppmerksomhet. Komposisjonen forøvrig sitter godt.
Rune O.
Oj... Jeg håper dette er tatt med telelinse, for den fuglen liker ikke inntrengere, tror jeg. Bra ''ansiktsuttrykk''.

Som tidligere taler savner jeg litt mer dybdeskarphet både på nebbet og øynene. Vet ikke hvaslags forhold dette er tatt under, men litt mindre blenderåpning hadde kanskje gjort susen her?
Stig B.
Ble litt misunnelig på at jeg ikke ble med når jeg ser resultatet.

Flott ''annerledes'' portrett, fint utsnitt, ren og enkel komposisjon. Virker som om maksimal skarphet ligger litt foran øynene, noe som er litt synd da de er så sentrale i en slik komposisjon.

Savner egentlig ikke større dybdeskarphet, er mest interessert i å få en begiventhetsløs bakgrunn.

Ikke enkelt å ta ''annerledes'' bilder av traner, så dette er godt jobbet.

Mvh Fattern
Kjell Sigurd S.
Tøft. Tranen kommer nesten ut av skjermen :-) Synd du ikke fikk fokusplanet på øyet. Jeg skulle gjerne også hatt noe mer dybdeskarphet. Et godt portrett er det uansett.

Kjell S
Thomas B.
Takk for kommentarer

Jeg har noen bilder hvor skarpheten ligger bedre på øyet, men der er ikke posituren like spennende. Jeg skal prøve ut noen av dem og se om jeg legger de ut som en ny versjon.

Når det gjelder dybdeskarpheten, så er jeg egentlig litt uenig med flertallet her. Jeg syns selv at det er den begrensede dybdeskarpheten som gjør bildet. Den uskarpe halsen og det uskarpe nebbet. Hadde selvfølgelig vært bedre om skarpheten lå bedre på øyet. Gjennom hele dagen brukte jeg størst mulig blender mesteparten av tiden, for å få isolert fuglene fra hverandre og fra bakgrunnen. Dette bildet er tatt med 420 mm og f4.

RO: Akkurat dette bildet er tatt med tele, men de var så nær meg at jeg tok faktisk noen bilder av dem med vidvinkel(Ble ikke bra nok til at jeg kommer til å legge dem ut.) De gikk og spste helt inntil kamuflasjen. Ene gangen jeg åpnet luken, sto det en trane med øyet bare noen få cm ifra luken, så jeg fikk øyekontakt på 20 cm avstand. Vet ikke hvem som skvatt mest av meg eller tranen da jeg åpnet luken;-)

Mvh
Thomas
Kjetil S.
hei

Tøft tranebilde ja. Ser helt vill ut. Jeg synes kanskje du kunne fått mer skarphet på øyet som nevnt ovenfor(du har ihvertfall utstyr til det). Ville kobla av konvertern og brukt manuell fokus. I dårlig lys gjør konverteren linsa veldig soft. Ihvertfall på f4. Enig med at liten dybdeskarphet fungerer bra her.

Kjetil
Kjartan T.
Kjetil S har gitt deg en god kommentar. Morsomt bilde av trana!

Generelt vil jeg si at bildene dine ofte er gode, du har lært deg teknikker som gjør at du kommer nært fugler og dyr, men det jeg savner i mange av bildene er det rette lyset.
Det betyr mere venting og flere timer i kamuflasjen. Litt etter litt vil det komme situasjoner der du virkelig er på rett sted til rett tid. Stå på!
Kjell G.
Det er uttrykket som gjør dette bildet bra. Det er jo mye mer viktig enn om øynene er 98% eller 100% skarpe.

Dette ligner salige tante Elvira så sterkt at jeg fikk en støkk da jeg så det.

Siden dybdeskarpheten er et sentralt tema her, vil jeg foreslå at det hadde vært knepet mer på blenderen. Så vidt jeg kan se, er det ingen forstyrrelser i bakgrunnen som ville dukke opp, og den for bildet viktige delen av neppet i forgrunnen ville blitt mere skarp.

mvh kjellg
Thomas B.
Takk for kommentarer

Jeg ser at det er uenighet rundt dybdeskarpheten. Det hadde nok fungert med litt mer dybdeskarphet også.

KT: Disse kamuflasjene må bookes et halvt år i forveien, så jeg måtte bare krysse fingrene for at det ble bra vær det ene døgnet jeg skulle sitte der inne. Dagen før jeg gikk inn, var det nydelig lys både ved soloppgang og solnedgang, mens den daen jeg satt der inne var det grått på morgenen og ble bare gråere utover dagen. Neste gang får jeg nok ta to døgn i slengen, for å øke sjangsen for pent vær.

Jeg er nok litt for glad i fint vær, så slike dager går til turer på fjellet og lignende:-) Jeg er klar over at jeg mangler det viktige lyset på en del av bildene mine. Dette skal jeg jobbe videre med:-)

Mvh
Thomas
Tom A. T.
Enig med Kjell G. bortsett fra ''tante Elvira'' da. Hu kjente jeg ikke ;o).. Bildet ditt har masse sjel og et uttrykk som er utrolig fasinerende.
Skikkelig artig og severdig bilde.
mvh Tom T
Jon A.
Lang i maska! Et originalt og ypperlig fanget traneansikt!
-Jon
Aleksander M.
Hei
Artig og annerledes traneportrett, men øynene skulle vært skarpe og ikke ''kinnene''.

Mvh Aleksander
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu