Stygg jeg???
Dette er faktisk det nærmeste jeg har kommet et ''nærbilde'' av noe så vanlig som ei kråke! Når jeg endelig fikk skutt et veleksponert bilde av denne plagsomme skapningen må jeg bare si at jeg ble litt imponert over ''skjønnheten'' i fjærdrakten og råheten i nebbet. PS! Hvis dere ser godt etter ser dere faktisk sola og fjellende gjennspeilet i øyet på fuglen!
Utstyr
  • Canon 1DS MKII
  • Canon EF 400mm f/4,0 DO IS + 1,4
  • Brennvidde560mm
  • Blenderf/9
  • Lukker1/640s
  • FilmtypeDigital ISO 400, RAW
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger651
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_186132} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (16)
Terje K.

Helt klart et fint nærbilde av en fin fugl dette ja :-)
Skarphet og farger som er upåklagelige, men like nå best fuglebilder i miljø, men det er jo selvsagt en smakssak ;-)

Ha en fortsatt fin påske,

Terje
Torgeir S.

Takk for rask kommentar Terje. Jeg liker og best fuglebilder i deres naturlige miljø/omgivelser, det ser du på de fleste fuglebildene jeg har lagt ut. Allikevel er jeg fasinert av å få studert nærbilder av fuglene også en gang i blandt grunnet alle de flotte detaljene i fjærdrakt og nebb.

Mvh. Torgeir
Stein Oleiv B.

likte at øynene var helt svarte, med en kraftig ''innramming''. føler ikke kompen satt helt. det manglet litt luft til høyre, og var litt for mye av kroppen til kråka. ville kuttet av litt etter vingene begynnte. ellers bra, (utrolig) skarpt, bakgrunnen funker for meg, osv.
Venche J.

Dette ble veldig flott Torgeir. Jeg kan virkelig skrive under på at det er vanskelig å få denne karen/frøkna på skuddhold. (Har prøvd forgjeves mange ganger.) :)

Nå ser vi jo som oftest kråka mot himmelen. Da er den vel i sitt rette miljø. ;)

Wenche.
Frode H.

Wow! Du snakker om skarpt og detaljert, dette var bra, Torgeir!
Tett på og god kontroll på tonenivået.

Mvh
Frode
John S.

Veldig bra fotografert. Min erfaring er at det er vanslkeligere å få et perfekt bilde av en kråke enn en skjære, og skjærer er ikke lett å lure. Kråka er så utrolig forsiktig. Gratulerer med resultatet.

Jeg har jaktet på skjærer og kråker i hele vinter. Lokket med meieboller på isen, ventet og ventet. Jeg har greid å få til to bilder, men ingen av dem er i nærheten av dette. bilde nr. 224344 og bilde nr. 228166
Kjell G.

Flott portrett! Flott også rent teknisk, med skarphet og detaljering så det holder. Den som tror at det bare er å gå ut å ta et ''nærbilde'' av en kråke har ikke noe greie på kråker.

Det ser ut til at kombinasjonen din med Do + 1,4x er svært så patent redskap!

Fortsatt god påske ønsker

kjellg
Paul Ø.

Imponerende!! Vet hvor vanskelig det er å få kråka på skuddhold, og her har du vært virkelig nær, og da har du fått med mange detaljer i fjærdrakten. Eneste jeg kunne tenkt meg er litt mindre luft over og litt mer foran, men dette er bare pirk

Mvh Paul
Per R. G.

flotte detaljer i dette bildet
Torgeir S.

Takk for kommentarer folkens!

Kjell:

Har du forsket noe mer på 400 DO'en din mht. softing på full åpning? Jeg er svært fornøyd med min som du kan se på endel av bildene mine. Jeg har dog oppdaget et par ting. Den er sylskarp og fin på full åpning når den brukes alene, men med 1,4 converter MÅ man blende ned en blender (gjerne helt opp til bl. 9) for å få optimal kvalitet. Da synes jeg derimot selv denne kombinasjonen er nydelig. På full åpning med 1,4 converter (original) er jeg rett og slett ikke fornøyd, og den brukes kun med denne kombinasjonen når jeg MÅ ha hastighet nok (slik som disse bildene bilde nr. 222563 , bilde nr. 222645 ).

En videre strålende påske til alle sammen, nå skal jeg ut å fotografere litt i det nyyydelige påskeværet vi har her oppe i nord!

Mvh. Torgeir
Sven David H.

Flott bilde Torgeir. Jeg la faktisk merke til speilingen i øyet før jeg leste at du skrev noe om det. Er enig i at fjærdrakten faktisk ser vakker ut. Flott skarphet og lys etter min smak
Elise K.

Oida, dette var flott! Hadde aldri trodd ei kråke hadde så skinnende fjærdrakt. Herlig bakgrunn! Speilinga i øyet er jo prikke over ien. Særdeles flott!

Mvh Elise Klaveness
Tor-Erik E.

Har aldri før sett en så fin kråke, men har da heller aldri sett et så detaljert bilde av arten før. Fin komp og flott teknisk, som vanlig fra deg!

Tor-Erik
Geir Arne M.


Dette er faktisk et sjeldent bilde. Nærbilde av kråke er sannelig ikke lett å få tatt , selv om de fyker rundt deg til stadighet.

Fine skarpe detaljer. En aning litt hardt lys ? det er pirk. Bra Torgeir.

mvh
geir
ingebjørg fyrileiv g.

Nydelig, rett og slett! Hva annet kan man si
uten å repetere det som er sagt over!?
Liker helheten de sølvgrå tonene, skinnet i der svarte og den blå/grå bakgrunnen har.
Og jeg liker skogen i øyet.

~ingebjørg
Ole Birger S.

Skarpt og fint bilde. Jeg mener også å se fotografen og DO-linsa inne i kråkeøyet. Godt å lese at flere er fornøyd med dette objektivet. Min erfaring er at den fungerer meget godt sammen med Canon 1,4x konv. på 20D. Jeg foretrekker da f:7,1 for optimal skarphet med nevnte kombinasjonen.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu