Gartneren
Bildet inngår i albumet Barn -
Utstyr
  • Canon EOS 10D
  • Canon EF 28-105mm 1:3.5-4.5 II USM
  • Blenderf/6.3
  • Lukker1/200s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriBarn
  • Lastet opp
  • Visninger200
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_104457} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (14)
Ola B.

Hei Hans Petter!
Et nydelig og sjarmerende bilde du her viser oss. Et flott barn, vakre farger , fint lys og god komposisjon gjør at det blir et sebart bilde.
Hvordan får du til rammen ?
Hilsen Ola.
Hans Petter N.

Først takk.
PS, utvid arbeidsområde med den fargen du vil ha på rammen som bakgrunnsfarge, her gjort i to trinn. henholdsvis 6 og 14 px om jeg ikke husker feil. Det er viktig å bruke partall, eller så blir den ikke like tykk rundt. Aner ikke hvorfor. Det er en nokså enkel og grei sak. Går ut fra at samme teknikk kan brukes i andre bildebehandlingsprogram.
HP
S. N.

Hm,
enig i at det er et flott barn, men

ad komp:
Synes de uskarpe gressgreiene han holder i hånden har fått for mye plass i forhold til gutten. Hadde han holdt noe mer interessant og i fokus i hånden hadde muligens komposisjonen blitt rettferdiggjort, men slik det er nå kommer ungen i bakgrunnen, nesten i ferd med å forsvinne ut av bildet på venstre side. Mer barn og kraftig beskjæring på høyre side.

ad lys:
Høyre side stjeler igjen oppmerksomhet fra barnet. Mange lyse og utbrente partier i gresstustene gjør at ansiktet til barnet fremstår mørkere enn det er.

Fin modell du har tilgjengelig, prøv igjen.

Mvh
Silje
Karianne I.

Jeg vet hvor vanskelig å få et knallskudd av barn, synes du har fått det godt til.
Hans Petter N.

Takk for gode og interessante råd, Silje.
HP
Espen P.

Er nok veldig uenig med Silje her i hvor uinteresant det han holder i hånden er. Kanskje hun ikke har barn selv? Enig at det blir litt mye lys i forhold til ansiktet, men ikke så mye at konklusjonen blir ''prøv igjen'' Et absolutt NOK vellykket bilde til å legge i porteføljen (eller hvordan i h... det nå skrives)
Et herlig blikk som en ser sjeldent så godt gjengitt fra barn på bilder.
Knallers.

ePsen
Hans Petter N.

Espen, jeg oppfatter Siljes kritikk som konstruktive råd jeg kan ta med neste gang jeg tar tilsvarende bilder, ikke så mye som negativ kritikk av dette bildet. Selv er jeg såpass fornøyd med bildet at jeg ikke nølte med å legge det ut.
Bildet har nok feil som det ikke plager meg å få påpekt, men blikket - som du selv nevner - veier opp for mye av dette helhetlig. Syns jeg.
Jeg er her også for å lære, og det er iblant befriende å få andres innspill på hva _de_ ville gjøre annerledes med bildet i stedet for ''Herlig bilde, altså''-kommentarer - selv om det også er veldig hyggelig at folk bare liker bildene mine. Så jatakk, begge deler.
:)
HP
S. N.

Unnskyld at jeg tar en replikk under bildet ditt, HPN, men jeg har lyst å svare EA:

Hvorvidt jeg har barn selv er da revnende likegyldig. Dette er en bildekritikk.
Jeg kommenterer svakheter med et ellers ok øyeblikksbilde av et barn, og forsøker å komme med råd til hva fotografen kan ha i tankene neste gang et øyeblikk dukker opp for at barnet og blikket skal komme enda mer til sin rett.

''Prøv igjen'' sier jeg til meg selv også, selv når jeg er relativt fornøyd, eller bildet er ''NOK vellykket''. Det er er gjerne slik man blir bedre.

Silje
S. N.

Trykket ''send'' samtidig der, HPN. Godt å høre at du ikke tok kommentaren min ille opp. Var ment vel, men aldri greit å vite hvordan man oppfattes.

Mvh Silje
Hans Petter N.

Ser at enkelte her (ikke under dette bildet) har en tendens til å ta negativ/konstruktiv kritikk personlig, og legger kritikeren for hat. Så er de også ferdig uitviklede fotografer.
Om jeg oppfatter kritikk urettferdig hever jeg meg over det.

Dette er kanskje verdt en runde i forumet?

HP
Anne-Grethe S.

Sjå Pappa, eg har plukka blomster til deg...
Eg synest ikkje det gjer noko om ikkje alt graset er i fokus, men det hadde sikkert blitt enda betre hvis det hadde vore det
Detta var heilt utruleg nydeleg.

Anne-Grethe
Hans Petter N.

Jeg er ikke pappaen. Det hadde nok ikke han som i såfall bare trodde han var pappaen vært spesielt fornøyd med. Ikke mammaen heller heller når jeg tenker meg om. Og slettes ikke meg. Guttungen tror jeg ikke hadde tatt seg særlig nær av det ennå.
:)
HP
Hege J.

Hei Hans Petter!

Du tåler vel litt en kommentar på et ''gammelt'' bilde?!

Da jeg så dette, smeltet jeg fullstendig. Et herlig barn som med forventning i blikket stolt viser frem ''fangsten''. For meg er balansen mellom barn og blomster helt fin. Har ingenting negativt å trekke fram som vesentlig.

Mvh Hege
Hans Petter N.

Det tåler jeg meget vel. Jeg ser nå bildet i et nytt lys. Uansett, foreldrene er _meget_ fornøyd.
:)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu